OVER ONS

DE RESPECT FOUNDATION

DE WEEK VAN RESPECT

Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de jaarlijkse, nationale bewustwordingscampagne de Week van Respect.
Een campagne geïnitieerd in reactie op de toenemende intolerantie en spanningen in de maatschappij; om zo te voorkomen dat we steeds verder van elkaar verwijderd raken en de spanningen toenemen. We richting ons hierbij op jongeren; de generatie van de toekomst. Samen met jongeren werken we aan een respectvolle samenleving.

RESPECTVOLLE SAMENLEVING

ONS DOEL

Het doel van de Week van Respect is jongeren inspireren en activeren om bij te dragen aan een respectvolle samenleving waarin iedereen zich thuis voelt. Op korte termijn leidt dit tot een veilige sfeer in de klas, sportclub of buurt. Op langere termijn draagt deze aanpak bij aan een respectvolle samenleving met betrokken burgers die openstaan voor elkaar en elkaar respecteren zoals ze zijn.
In de Week organiseren en initiëren we daarom verschillende activiteiten waarmee we gemeenten, gastsprekers, scholen en sportclubs handvatten bieden om jongeren te inspireren. Hiermee zetten we respect structureel op de kaart en vergroten we samen de impact voor een respectvolle samenleving. Samen staan we sterk! Meer informatie over de Respect Foundation? Kijk op onze website RespectFoundation.nl.

ONS TEAM

De Respect Foundation gaat voor
een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn!

Jelke is een gedreven enthousiasteling die online systemen bouwt in een taal die de rest van het team niet spreekt. Altijd nieuwsgierig en opzoek naar hoe het iets efficiënter en beter kan. En zo een strategisch en onmisbare projectleider van verschillende Respect initiatieven.

Jelke Morriën

Zakelijk Directeur
Femke borgt de inhoud en kwaliteit van de initiatieven. Altijd gedreven, eigenwijs, positief en volhardend. Ze gelooft in het juiste doen, zoekt naar oplossingen en werkt graag samen; want samen bereik je meer!

Femke van der Ster

Inhoudelijk directeur
Inte kan al haar creativiteit en idealisme kwijt in het ontwikkelen van Educatie. Ze enthousiasmeert landelijk vele gemeentes voor de Week van Respect waarmee ze vastberaden is alle jongeren van Nederland in beweging te brengen voor een respectvolle samenleving.

Inte van Roemburg

Accountmanager

Vada heeft op haar jonge leeftijd al heel wat ervaring opgedaan in het bijdragen aan een betere wereld. Met haar positieve energie, passie en communicatie vaardigheden is Vada een belangrijke spil in de organisatie van de Week van Respect!

Vada Crandel

Matchmaker | Accountmanager
Kenchi zet kinderen en jongeren (letterlijk) in beweging! Hij maakt zich hard voor respect binnen de sport en maakt daarmee actief en altijd vrolijk deel uit van team; Week van Respect.

Kenchi Orcadio

Sporteducatie

Albert Jan Vermeer

Project Coördinator

Kirsten Rijswijk

Accountmanager

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief: