OVER ONS

RESPECT FOUNDATION

WEEK VAN RESPECT

Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de jaarlijkse nationale bewustwordingscampagne Week van Respect.

Een campagne geïnitieerd in reactie op de toenemende intolerantie en spanningen in de maatschappij, om zo te voorkomen dat we steeds verder van elkaar verwijderd raken en de spanningen nog meer toenemen. We richten ons hierbij op jongeren: de generatie van de toekomst. Samen met jongeren werken we aan een respectvolle samenleving.

RESPECTVOLLE SAMENLEVING

ONS DOEL

Het doel van de Week van Respect is jongeren inspireren en activeren om bij te dragen aan een respectvolle samenleving waarin iedereen zich thuis voelt. Op korte termijn leidt dit tot een veilige sfeer in de klas, buurt, of op de sportclub. Op langere termijn draagt deze aanpak bij aan een respectvolle samenleving met betrokken burgers die openstaan voor elkaar, en elkaar respecteren zoals ze zijn.

In deze week organiseert en initieert de Respect Foundation daarom verschillende activiteiten waarmee wij gemeenten, gastsprekers, scholen, sportclubs en jongerenwerkers handvatten bieden om jongeren te inspireren. Hiermee zetten we respect structureel op de kaart en vergroten we samen de impact voor een respectvolle samenleving.

Meer informatie over de Respect Foundation? Kijk op onze website:

ONS TEAM

De Respect Foundation gaat voor
een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn!

Jelke is een gedreven enthousiasteling die online systemen bouwt in een taal die de rest van het team niet spreekt. Altijd nieuwsgierig en opzoek naar hoe het iets efficiënter en beter kan. En zo een strategisch en onmisbare projectleider van verschillende Respect initiatieven.

Jelke Morriën

Zakelijk Directeur
Femke borgt de inhoud en kwaliteit van de initiatieven. Altijd gedreven, eigenwijs, positief en volhardend. Ze gelooft in het juiste doen, zoekt naar oplossingen en werkt graag samen; want samen bereik je meer!

Femke van der Ster

Inhoudelijk Directeur

Inte kan al haar creativiteit en idealisme kwijt in het ontwikkelen van Educatie. Ze enthousiasmeert landelijk vele gemeenten voor de Week van Respect waarmee zij vastberaden is alle jongeren van Nederland in beweging te brengen voor een respectvolle samenleving.

Inte van Roemburg

Educatie | Projectmedewerker

Vada heeft op haar jonge leeftijd al heel wat ervaring opgedaan in het bijdragen aan een betere wereld. Met haar positieve energie, passie en communicatie vaardigheden is Vada een belangrijke spil in de organisatie van de Week van Respect!

Vada Crandel

Communicatie | Projectmedewerker

Kirsten is van alle markten thuis: als spin in het web werkt zij aan de zichtbaarheid van onze projecten, is ze actief voor de Week van Respect campagne en kan het DocentenPanel op haar rekenen. Naast haar passie voor de (talent)ontwikkeling van kinderen/jongeren, zet Kirsten zich actief in voor succesvolle nieuwkomers in de samenleving.

Kirsten Rijswijk

Communicatie | Projectmedewerker

Tigran geeft alle taken, groot of klein, een goud randje. Of het nu gaat om bestellingen of inhoudelijke vragen, zijn visie op gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid is inzetbaar op diverse fronten. Als vliegende-keep binnen de Week van Respect komt zijn teamspirit en doortastendheid goed van pas.

Tigran Melikian

Projectmedewerker

Als matchmaker van alle gastlessen en gastsprekers is het niet vreemd dat Jennifer haar communicatie skills en soms ietwat onstuimige enthousiasme inzet in het matchingsproces. Ze is betrokken, alert en positief. Haar passies onderwijs en sociologie vallen binnen REF helemaal op z'n plek. Ook haar passie voor taal en de onderwijservaring die zij meebrengt zijn een mooie aanwinst binnen het team.

Jennifer Coevert

Projectmedewerker

Kenchi zet kinderen en jongeren (letterlijk) in beweging! Hij maakt zich hard voor respect binnen de sport en maakt daarmee actief en altijd vrolijk deel uit van team; Week van Respect.

Kenchi Orcadio

Sporteducatie

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief: