DOE MEE

WEEK VAN RESPECT OP SCHOOL

In de Week van Respect richten wij ons op jongeren: de generatie van de toekomst. Want wat zij jong leren, nemen zij de rest van hun leven mee. Respectvol samenleven begint daarom, onder andere, op school. Iedere dag zetten docenten en leerkrachten zich in om leerlingen respect voor zichzelf, elkaar en hun omgeving mee te geven. De Respect Foundation maakt zich hard om hen hierin te ondersteunen met expertise en enthousiasme.

Tijdens de Week van Respect kunnen alle deelnemende scholen rekenen op inspiratie, (les-)materialen en gastlessen, om de jongeren volop te activeren.

Respect volop in de schijnwerpers zetten in jullie klas/school? Kijk snel verder op deze pagina en lees hoe jullie kunnen meedoen!

Alle informatie

DRAAIBOEK VOOR SCHOLEN

Ter ondersteuning bieden wij alle scholen een draaiboek, met alles wat je nodig hebt om een feestelijke en inhoudelijke Week van Respect te organiseren.

Momenteel werken wij aan een vernieuwde versie.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

DOWNLOADS

SCHOLEN

Uitnodiging voor scholen

Aanmeldformulier scholen

Nodig jouw gemeente uit om mee te doen

Gastspreker Uitnodiging Gastles

“Het verschil tussen een respectvolle en niet respectvolle burger wordt gemaakt in het klaslokaal.”

– Rabbijn Awraham Soetendorp

PERSOONLIJKE VERHALEN

GASTSPREKER VOOR DE KLAS

In de Week van Respect gaan honderden gastsprekers de klas in om hun persoonlijke verhaal te vertellen, zoals burgemeesters, wethouders, politici, (wijk)agenten, veteranen, topsporters, BN’ers, jeugdwerkers en andere betrokken Nederlanders. Met als doel: verbinden, ontmoeten en jongeren inspireren zelf actief bij te dragen aan een respectvolle samenleving. Ook een inspirerende gastspreker in jouw klas? Kijk in het draaiboek voor het stappenplan en ga van start!

Respect educatie

Direct aan de slag met het lesmateriaal

Speciaal voor de Week van Respect ontwikkelen we jaarlijks een nieuwe themales (PO, VO, MBO) toegespitst op de actualiteit van het betreffende jaar.

De Respect Foundation is gespecialiseerd in het ontwikkelen van lesmaterialen die invulling geven aan sociale veiligheid en burgerschap (Respect Educatie). Al onze lessen zijn ontworpen om ‘moeilijke’ thema’s bespreekbaar te maken en/of basisvaardigheden te leren. Zo bieden we leerkrachten en docenten praktische en ‘ontzorgende’ ondersteuning op: het bespreken van actuele maatschappelijke issues, kritisch denken, diversiteit, identiteit, seksuele weerbaarheid, (cyber)pesten en communicatieve vaardigheden.

Start Week van Respect

Kijk Terug - Respect TV

Kinderen in groep 6, 7 en 8 keken tijdens de Week van Respect de allereerste uitzending van Respect TV. Een kort programma (10-15 minuten) waarin professor Wies op zoek gaat naar de betekenis en het belang van Respect. Een goede toevoeging voor iedere docent die aan de slag gaat met de lessen en spellen uit de Respect Box.

LAAT HET ZIEN

MAAK JE EIGEN RESPECT POSTER!