DOE MEE

DE WEEK VAN RESPECT OP SCHOOL

In de Week van Respect richten wij ons op jongeren; de generatie van de toekomst. Want wat zij jong leren, nemen zij de rest van hun leven mee. Respectvol samenleven begint daarom op school. Iedere dag zetten docenten en leerkrachten zich in om leerlingen respect voor zichzelf, elkaar en hun omgeving mee te geven. De Respect Foundation maakt zich hard om hen hierin te ondersteunen met expertise en enthousiasme.

Tijdens de Week van Respect kunnen alle deelnemende scholen daarom rekenen op inspiratie, (les-)materialen en natuurlijk gastlessen bij het volop activeren van hun jongeren.

Ook Respect volop in de schijnwerpers zetten in jullie klas/school? Meld je aan en kijk snel verder op deze pagina voor alle inspiratie!

Alle informatie

DRAAIBOEK VOOR SCHOLEN

Ter ondersteuning bieden wij alle scholen een Week van Respect 2020 draaiboek; geheel met stappenplan, inspiratie en bijbehorende materialen. En bij vragen staan wij voor jullie klaar!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

“Het verschil tussen een respectvolle en niet respectvolle burger wordt gemaakt in het klaslokaal.”

– Rabbijn Awraham Soetendorp

PERSOONLIJKE VERHALEN

GASTSPREKER VOOR DE KLAS

In de Week van Respect gaan honderden gastsprekers de klas in om hun persoonlijke verhaal te vertellen, zoals burgemeesters, wethouders, politici, (wijk)agenten, veteranen, topsporters, BN’ers, jeugdwerkers en andere betrokken Nederlanders. Met als doel: verbinden, ontmoeten en jongeren inspireren zelf actief bij te dragen aan een respectvolle samenleving. Ook een inspirerende gastspreker in jouw klas? Kijk in het draaiboek voor het stappenplan en ga van start!

Respect educatie

Direct aan de slag met het lesmateriaal

Speciaal voor de Week van Respect ontwikkelen we jaarlijks een nieuwe themales (PO, VO, MBO) toegespitst op de actualiteit van het betreffende jaar.

De Respect Foundation is gespecialiseerd in het ontwikkelen van lesmaterialen die invulling geven aan sociale veiligheid en burgerschap (Respect Educatie). Al onze lessen zijn ontworpen om ‘moeilijke’ thema’s bespreekbaar te maken en/of basisvaardigheden te leren. Zo bieden we leerkrachten en docenten praktische en ‘ontzorgende’ ondersteuning op: het bespreken van actuele maatschappelijke issues, kritisch denken, diversiteit, identiteit, seksuele weerbaarheid, (cyber)pesten en communicatieve vaardigheden.

LAAT HET ZIEN

MAAK JE EIGEN RESPECT POSTER!

DOWNLOADS

SCHOLEN

Draaiboek voor scholen

Uitnodiging gastsprekers

Respect CommunicatieKit

Meld je aan

FOCUS MEER OP RESPECT

DOE OOK MEE!