Week van Respect, best practices
In aanloop naar de Week van Respect 2025 (10 t/m 16 november) nemen wij jullie mee in de best practices van afgelopen jaar. Waarom en hoe gaan leerkrachten en docenten aan de slag met de Week van Respect? Lees in deze blog over: ROC Rivor uit Tiel.
Ontmoet de ander, ga speeddaten met hulpverleners!
Tijdens de Week van Respect in Tiel gingen burgemeester en wethouders aan de hand van hun persoonlijke verhaal op diverse scholen in gesprek met jongeren. Daarnaast nodigde ROC Rivor uit Tiel ook hulpverleners uit om in gesprek te gaan met de studenten, in een interactieve speeddatevorm.
Zo waren er hulpverleners van Halt, Doorstroompunt Rivierenland, jongerenwerkers van Mozaïek, de brandweer, leerplichtambtenaren en schuldhulpverleners vanuit de gemeente aanwezig.
Leerlingen stelden hen vragen als: “Hoe ga je het beste om met respectloze opmerkingen?” en “Wat is de grootste uitdaging in jullie beroep?”. Door nieuwsgierig te zijn naar anderen, worden we meegenomen in de wereld en ervaringen van anderen. Zo blijven we altijd de mens zien en werken we preventief aan uitsluiting.
Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de jaarlijkse nationale bewustwordingscampagne de Week van Respect (van 10 t/m 16 november 2025). In totaal bereikten we al 4.9 miljoen jongeren!
We werk(t)en samen met 50+ gemeenten, duizenden gastsprekers, vele partners (maatschappelijke organisaties, financiers en sportbonden), duizenden scholen/klassen (po, sbo, vo, vso, mbo en isk’s), sportclubs, jongerenwerkorganisaties en BSO’s in heel Nederland.
Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief